Shoppade loss lite grann igår!!

Hejsan!
Ute är det gråväder men jag känner mig ändå ganska pigg. Har massor att göra typ sätta upp ljusstakar och annat smått och gott eventuellt ska jag hinna med att baka lite lussekatter.
Gårdagen var ganska givande, var på stan och shoppade lite, hittade en jättesöt kjol på Gina i stl 44 som jag kunde ha, pang så var den min.
Vidare till den butik jag egentligen skyr, men det gäller ju bara den i Mirum så i centrum går det bra. Jag har länge suktat efter de underkläder som den här kedjan gör tv reklam på. Fifty shades of grey!! Poff så hade jag köpt både BH och trosor för över 500 kr. Idag får jag sms om att de har 30% på alla inköp jag har inte tagit bort taggarna på kläderna så jag funderar på att åka in och lämna tillbaka dom och köpa dom igen 150 kr billigare. Äsch jag får se har egentligen inte tid och tid är pengar. Eller.....
 
Gårdagens julbord på Bråvikens Golfrestaurang var helt okej, jag kan ju inte äta så mycket så jag smakade inte allt men den rökta laxen och de rökta räkorna var super duper de lux goda. Kan bero på att det är en expert som rökt dom nämligen grannen Lennart Nordh, han tror sig behöva göra mer på söndag och då ska jag nog ta mig en tur ner för att bara känna på lukten av rökt fisk.
 
 
Fortsätter dagen med att putsa fönster och lirka ihop stakarna som fick sig en törn förra året då Batman var mer kattunge. Hoppas att han håller sig lugnare i år.
 
Nu har jag inte tid att sitta här längre och dega bara att ta tag i alla måsten.
 
Tjingeling och Glad Advent!!
 

Måndagsrapport

Hejsan!
Usch idag har jag frusit hela dagen, tycker det är snorkallt. Det kan ju bero på att jag tappat en massa underhudsfett och att jag är inne på min fjärde natt att jobba. Ska bli skönt att vara ledig nu i några dagar. Men tro inte att jag inte har nått att göra för det. 40st tomtar ska målas, fönster ska tvättas, gardiner upp, ljusstakar ska fram, dessutom har jag två döttrar som fyller år den här veckan en blir 34 och en blir 20.
Har ett litet projekt att måla om sovrummet, men det kanske får vänta.
Jag mår i alla fall bra och kilona fortsätter att rasa.
DAGENS RESULTAT -18 kilo!!!
Sen är det ju det här med kläder får nog ta en shoppingrunda i veckan har snart inga långbyxor som inte sitter som en säck i rumpan. men det är ju trots allt ett roligt nöje.
Det märks föresten att det är kallare ute, torpet är varmt och skönt efter sommarens extra renovering och det har även små fyrbenta lurviga odjur kommit på. Har en låda i köket där jag fångade 4 stycken förra året och det blir nog samma sak i år. Satte dit fällan igår gillrade med Ahlgrens bilar. Jo då! I morse satt en liten krake fast med ena tassen i fällan den levde och försökte prångla sig loss, men jag tog hela fällan och kastade ut till Batman som var på altanen och så var det problemet löst han såg lite rolig ut med en mus i munnen och en råttfälla hängande i musen.
Nu är det gillrat igen så i morgon bitti när jag kommer hem får vi se om jag fått napp.
Nu är det bara att dra på massor av kläder och ge sig av till en kall natt i vildmarken.
 
Har sänt mina tankar till Luppan hela dagen idag, då hon låtit lilla Spiff få somna in och fara till Nangialia.
 
Ha det bra till nästa inlägg kramar i vintermörkret!

Var tredja vecka är ganska tung!

Hejsan svejsan!
 
Känner mig lite sliten har ett helvetes pass var tredje vecka i mitt schema. Börjar jobba på onsdagen och slutar inte förrän tisdag morgon, då gör jag två 13-22 pass och 4 nätter 19-07. Är lite väl tufft tycker jag, men sen har jag ledigt i nästan en vecka så det är ju tur man har det att se fram emot.
Jag har mått bra hela den här veckan i min lilla mage och ätit duktigt, har nog kommit på vad jag bör undvika nu. Kilona fortsätter att rasa sakta men säkert. Vad jag måste ta mig i kragen om är att röra på mig mera. Går visserligen en hel del på jobbet, men min runkeeper skriker att jag borde vara ute mer och röra på mig och jag är rädd för att den har rätt.
Jag har ju en stor tomt som är full av små grenar efter kalhygget så jag kan ju gå ut och kratta lite, men för det krävs ju lite bättre väder, de senaste dagarna har ju inte varit så inbjudande. Har dessutom en massa annat att göra inomhus, slå in julklappar, göra tomtar tvätta fönster och sätta upp adventsgardiner. Det är vad jag kommer ägna mig åt de närmaste dagarna.
Har lite sorg i hjärtat min väns lilla Vovve Spiff ska få somna in i morgon, hon har varit här hos oss ganska mycket sista tiden då Luppan fart land och rike kring så det känns i hjärtat
Lilla kamphunden!
Det var allt för idag återkommer senare i veckan med mitt viktresultat, det är ju inte måndag idag.
Ha det bäst alla!
.

Måndagsrapport!

Jaha då var det dags för veckans vägningsrapport. För det första den här veckan har jag inte haft några magsmärtor alls. Har slutat äta vetemjöl och mjölk. Det visar sig att det tål jag inte lika bra längre.  Men det finns så många alternativ så det är inget problem alls.
Veckans viktnedgång är väl kanske inte så där lysande som tidigare, men det ska ju inte gå för fort heller huvudsaken är väl att det går neråt, 7 hg minus den här veckan. Några hekto kvar till minus 17 kilo på 10 veckor är väl ok.
Nu tomte verkstad för hela slanten!
 
Tomtarna är på väg!

Helt galen dag!

Den här supermojängen ska göra underverk på insidan av vindrutan i bilen. Vilket Fynd!!
Hejsan svejsan !
Börjar med att tala om att jag är helt slut idag, tur att det är så fint väder annars hade jag nog fortfarande legat kvar i sängen. Men har man en katt som heter Batman blir man väkt tidigt på morgonen med pussar på näsan och stora kattfötter som klampar runt på magen. Han ska till varje pris ha upp mig ur sängen, inte för att han vill gå upp nej då, han vill ligga kvar själv och mysa och ha hela sängen för sig själv. Ja så är det att vara ägare till dessa fyrfota varelser.
Jag är egentligen helt slut i hela kroppen, men det är väl smällar man får ta. Jobbade tre nätter förra veckan och sov inte så värst länge i fredags, kvällen blev sen tack vare fotbollen. Tidig lördagmorgon då vi bestämt att åka till Ullared. Klockan 04.45 stod en viss herre med fru i hallen Daaauuuuu! ( ett av hans specialvrål)
Vi for iväg kl 05,00 mot Ullared i bilen tjattrade vi om ditt och datt så det blev ingen vila där heller. Vi myste till det med en fika på vägen, Jag gjorde en liten julskinka på fredagkvällen så vi hade smörgåsar med julskinka och rödbetssallad som mumsades med god aptit.
Väl framme i Ullared var det ganska lugnt visserligen lite kö men det gick snabbt som fasen att komma in i butiken.
Men sen brakade helvetet loss! Herregud vad folk man kunde inte ta sig fram någonstans det var totalstopp överallt!
Vi hittade en plats som man kunde ställa ifrån sig vagnen på och knixa sig fram utan den var ju lite lättare. Jag skulle köpa b-har till Sally så jag försökte ta mig ner till den avdelningen men det var totalt omöjligt. Tjocka kärringar och gubbar med överfulla vagnar överallt, man undrade ju hur dags var dom här eftersom dom lyckats få ihop så mycket grejor på så kort tid klockan var ju bara 08,30. En del människor är ju totalt IQ befriade som bara kör sina vagnar rakt in i hälsenorna. Nej vi flydde ner till sport och djur avdelningen en stund hade en liten julklapp att köpa där. Här var lugnt så det var en fröjd att strosa runt där ett tag. Okej då gick vi tillbaka till avdelningarna med kläder och annat, Då hade 60 bussar fulla med folk anlänt så det var ju bara att vända ner på verktygsavdelningen. Där fanns ju egentligen inget jag behövde, men man kunde andas och jag hittade en typ av fönsterputsarmojäng till insidan av framrutan på bilen, långt skaft med en trasa på så man kommer åt. Kan vara knixigt ibland. Okej nu gör vi ett nytt försök!
Skulle titta på en lampa, sängkläder, julgardiner och lite annat. Det var inte lätt, men jag fick sätta in bulldozern i mig och bara bana mig fram. Hittade vad jag tänkt och lite till så klart bl.a 200 värmeljus för 80 kr.Sen var det leksaksavdelningen nästa, om jag säger så här allt är jäkligt billigt så barnfamiljerna hade sitt mecca där. Ungar som vrålade, varför tar man med barn till Ullared?? Ja vi lyckade i alla fall hitta en massa julklappar där till våra små troll, hade kunnat köpa hur mycket som helst, vilka roliga saker det finns. Nu var det dags för lite lunch! Ha ha.... det var ju kul vilken kö, tänkte att jag kommer nog svälta ihjäl innan vi kommer fram. Men där har det fått till logistiken riktigt bra, det gick ganska fort. Synd bara att leksaksavdelningen ligger precis nedanför så det blir totalstopp för att ta sig dit, vore kanske smartare att ha verktyg och sånt där. Ja det är ju typiskt mig jag vill ändra på en massa saker!
Väl mätta och belåtna så tog vi en liten sväng till och då var det inte lika mycket folk så man tog sig fram och kunde hitta det man sökte. Vi fick nog vid halv tre och åkte hem. är ändå ganska nöjd alla julklappar till småungarna är inköpta och jag har fått nya julgardiner och lite annat smått och gott. Kontot sjönk med 4700kronor, men det är ju en petitess. En minnesrik dag ändå.
Idag blir det nog inte många knop gjorda.
Ha det bäst alla som läser min blogg!

Typiskt att solen skiner när jag måste sova.

Hellojsan!
 
Jobbar nattvecka och då är det ju typiskt att det ska vara så fint väder. Kossorna i hagen går kvar undrar om de fryser? De har fått lite lurvigare päls så det är väl nått som kommer automatiskt. Tänk om man själv skulle bli lite lurvigare på vintern skulle kanske inte vara så dumt.
Igår var jag på återkontroll i Motala och allt såg hittills bra ut, kilona rasar och centimetrarna krymper över fläskvolangerna.
På vägen hem körde jag in till Ljungsbro och Cloetta fabriken, köpte lite godis stora Ahlgrens bilar 15kr/kilo andra sortering sockerbitar 1kilo 30kr, billigt men inget som jag äter själv, men mina kollegor tycker det är smaskens.
Idag har jag och Luppan varit på en liten tur till stan jag lurade på henne en andel på V86, tänkte om hon (Alexander Lukas) också köper en så vinner vi för hon har ju sån tur jämt. Vi gjorde även en koll på Sundells bil Luppan vill ha en ny stor fläskig bil och det kan ju inte vara så svårt med tanke på att idag har hon en Nissan Micra allt är ju större än den. Men den nya Suzukin var inte så fin som vi trodde lite plastig och plåtig. Näe jag har föreslaget en Santa Fe och då med rattvärme som jag har i min. Vi får se vad det blir.
Nu är det dags att krypa i mina förstora uniformsbyxor och dra år skärpet till sista hålet och förbereda sig på en natt i statens tjänst.
 
 
Ha en skön afton!

Helvetes helg!

Hejsan svejsan!
Veckan har varit helt okej, har ätit som jag ska och druckit vatten, slutat att använda mjölkprodukter med laktos, magen har mått bättre.
I helgen tog vi en tur till Stockholm för att hälsa på Britt-Marie och Roine och bo på hotell bara för att bli lite uppassade, lite lyx i vardagen med andra ord. Hotellet var jättefint men vädret hade ju kunnat varit bättre, regn, regn och spöregn.
Det visade sig att Roine och Bippa inte bodde så långt från hotellet så vi promenerade dit och pratade bort en stund.
Eftersom det regnade hade vi ingen lust att ge oss iväg någon längre sträcka från hotellet för att äta, så vi åt på Bishop som låg vägg i vägg.
Vi tog in varsin grillad biff med pommes och bearnaise, jag frågade om halv portion men det gick inte okej tänkte jag får väl äta så mycket jag kan sen har jag ju en soptunna med mig som kan äta upp resten. Jag åt upp en fjärdedel av biffen 4 pommesbitar och 2 teskedar sås. Allt var frid och fröjd.
Men på natten brakade helvetet löst min mage fick spelet och jag fick springa på toa var tjugonde minut, inte mycket sömn dessutom kände jag mig helt slut och orkeslös. Som ett "Utskitet äpplamos i en päravälling" som pappa skulle sagt.
Frukosten som brukar vara bäst på en hotellvisstelse blev väl inte så värst för min del. Väl hemma igen hade i alla fall magen lugnat sig och jag kunde börja äta igen. Gårdagen kändes lite skakig och jag kände mig undernärd så det var bara att inse jobba ingen idé. Sjukskrev mig men idag känner jag mig starkare och ska jobba. Kilona fortsätter att rasa nu har jag tappat 16 kilo. Idag ska jag till dietisten i Motala för kontroll hoppas att hon blir nöjd.


Kalhygget oj oj vad ved det blir. Björkarna som stod vid ingången till tomten är tänkt att de ska bli  gårdsbelysning. Därav stammarna som står kvar, tänker mig stora glaskulor som monteras på stubbarna. Ett projekt som inte riktigt är förankrat ännu.
Tjingeling Motala nästa.
 

Kommit i min klänning!

 
 
Hello!
Nu är det sex veckor sedan jag opererades och det tar sig, kilona rasar och omfånget krymper 24 cm av fläskbullen över magen har försvunnit.
Klänningen jag skickade efter för att ha på julfesten i december kanske blir för stor, när jag fick den fattades det någon cm för att kunna dra igen dragkedjan. Nu kan jag knäppa den gått och väl och även andas. 
Lite skillnad kanske men än är jag inte nöjd. Micke har räknat ut att om jag fortsätter i den här takten så kommer jag väg 30 kilo i sommar ha ha. Jag hoppas det stannar om cirka 20-25 kilo.
Hej hopp!

Trött efter tre nätter och har dessutom en kvar att jobba.

Hej igen!
Jag är glad för varje snöfri dag, kossorna betar fortfarande i hagen och vi är en bit in i november. Hoppas det inte bara blåser till en dag och blir två meter snö. Annars gillar jag den här tiden då man får tända brasa och lyktor med levande ljus. Jättemysigt i ljusets sken sitta och bara mysa med en varm glögg. Här går det åt glögg den här årstiden. Har inte smakat årets Blossa ännu men det står en flaska i samlingen.
Nu till det ni alla väntar på att jag ska rapportera, hur många kilo minus är det nu. Jo 15,1 kilo!! Har haft en jobbig helg med enorma magsmärtor både fredag och lördag, Har jobbat och som tur är har jag förstående arbetskamrater så jag kunde ta det lite lugnt en stund. Hällde i mig proviva och efter en stund släppte värken. Men i fredags var jag nära ambulanstransport igen.... Hade aldrig kunnat köra själv just då i alla fall. Men lugn jag tror jag kommit på vem som är boven till värken. Tål inte Laktos just nu, så youghurt får jag vara utan ett tag.
En annan tanke som jag fått är hur man reagerar när man hör att något fruktansvärt hänt, man reagerar och tycker det är väldigt hemskt. Sen får man veta vem det är som drabbats och händelsen blir ännu mera fruktansvärd. Kvinnan som dödades är en arbetskamrats sambo till Micke, hans arbetskamrat ligger skadad på US. De försökte bara hjälpa pojken som misshandlades på gatan. Vart är vi på väg?
 
Håll om varandra!
 
 

Kossor i hagen och jag har bytt till dubbdäck!!

Hello!!
Det är den 1 nov gräset är grönt i hagen och kossorna betar för fullt. Jag har bytt till dubbdäck på bilen för det här kan man ju inte lita på så mycket längre till.
Har just nu 4 arbetsnätter framför mig känns lite tungt, men sen blir jag ledig i nästan en vecka så man får väl stå ut.
Vad gäller min kropp och dess omfång så börjar det arta sig mer och mer, fick hem en klänning igår som jag beställt i en storlek mindre än vad jag kan ha just nu. Har tänkt använda den på julfesten den 6 dec så jag tror att den kommer sitta perfekt då. Provade den och det fattas kanske 1 cm för att jag ska slippa hålla andan när jag har den på. Lite skumt är det dock då det gäller den här beställningen har en känsla av att det kommer dimpa ner en klänning till om några dagar. Beställde den på nätet först vilket inte verkade funka så jag ringde och gjorde en ny beställning igår var den nerknölad i brevlådan, men jag har samtidigt fått ett mail att ett paket är på väg. Nu fattas bara skor och strumpor att matcha med, men det ska väl fixa sig, Shopping är ju en av mina favoritsysslor, annars har jag  en kompis (Luppan) som har minst 40 par skor och stövlar i olika modeller.
Min kompis Luppan!
Hej hopp!
 
 

RSS 2.0