Blåsig måndag!

Hej alla som följer min blogg!
 
Måndag igen och en vecka närmare en ny skön sommar. Jag har haft en ganska skön vecka har visserligen jobbat fyra dagar men det gick väldigt bra trött så klart. Men vad fasen mitt energiintag är ju inte längre lika stort. Jag har försökt att inte slarva med att äta, pillar i mig lite då och då.
Helgen har varit mysig i fredags åt vi en candlelight super och jag drack ett glas vin, visserligen tog det en timma att få i sig men det var jättegott har längtat efter det länge nu. Till kaffet tog jag 1 cl Laphroaig en rökig whisky som jag tycker väldigt mycket om. Det var så gott så jag sög i mig 1 cl till. Sov sedan sött hela natten.
Lördag barndop på agendan. Jag hade köpt en jättefin klänning på fredagen som jag skulle ha, men när jag vid halv tolv ska dra på mig den så rasar ett pärlband som klänningen var dekorerad med bara av på golvet. Skit Skit!!! inte hinner jag in till stan och byta den heller dopet börjar kl 13,00.
Fick tänka om och ta något annat, blev väl så där. Allt jag har i min garderob är lite för stort. Igår söndag åkte jag in till Joy och lämnade tillbaka hela kittet, ingen ide att köpa nått nu. Vet inte när jag ska på nästa tillställning som kräver lite uppkläddhet och hur stor är jag då. Nej jag får förlita mig på att den klänning jag beställt från Ellos i en mindre storlek kommer passa till julfesten i december.
Måndag idag innebär vägning och fläsket fortsätter att rinna av. Idag -14,1 kilo. Snart syns nog den välsvarvade sexiga kropp som döljer sig under fettkappan. :-)
 
 

Igår köpte jag nya lyktor till övervåningen men de kom inte längre än till trappan. passar ganska bra där.

Skulle varit en bild här men någonting klickade!
Vi hörs snart igen!
 
 

Måndag!

Måndag vägardag minus 13,1 kilo!
Jag lovade ju i mitt förra inlägg att jag skulle lägga upp en bild på hur jag ser ut idag. Den är tyvärr lite suddig och just nu finns bara katten och jag hemma så ingen kan ta en ny bild. Men ni får väl ändå ett litet hum om att det hänt lite. Jag mår bra! Idag har börjat jobba på riktigt, varit jättenoga med att äta regelbundet, har haft en liten kylväska med mig som innehållit diverse små burkar med olika tilltugg. Vatten har jag också fått i mig så ikväll mår jag bra,
Lite sorgligt men samtidigt kul att dottern fått jobb i Idre över vintern, blir lite tomt, men vem vet jag kanske kvistar upp till Idre på lite skidsemester jag som inte åkt skidor sedan barnen Hedenhös tid.
 
Tjolahopp kaffekopp och gummi.....
 
Ps Onsdag kl 09,40-10,00 är jag på radio Östergötland lyssna då om ni kan Ds

Sista dagen innan jobbet börjar på riktigt!

I morgon ska jag börja jobba igen efter 4 veckors sjukskrivning eller tre veckor sjuk och en frivecka, men ändå. Jag får packa en rejäl matkorg och ta med, så jag inte glömmer att äta. Det är lite svårt att hålla ordning på det där när man inte känner några hungerkänslor.
Igår mådde jag ganska skapligt men på kvällen fick jag ont i magen igen, men då botade jag det med att äta lite stadigt, så gick det över. Blev lite rädd att det skulle bli samma visa som i fredags och så var jag ju ensam hemma också. Micke jobbade natt, men jag har ju mina grannar som bor i närheten. Men som sagt det blev inget mer av det, värken släppte och jag kunde lugnt titta vidare på körslaget. Det är klart att hade den där Anna Book vunnit så kanske jag fått nån typ av anfall, men hi hi det gjorde hon inte. " Vilken Tur"!!
I morgon är det vägdag igen oj vad dagarna går fort!
 Fortsätter dagen med att äta ordentligt och dricker vatten.
 
Hej hopp kaffekopp vi hörs i morgon med veckans resultat kanske eventuellt en bild på framgången sätter ut en på hur jag såg ut när fläskkappan var som värst idag så kan ni se lite skillnad i morgon.
 
 

Bakslag i mitt goda mående!

Gårdagen började hur bra som helst, jag jobbade på Anstaltens öppna hus och det var supertrevligt massor av folk. Östnytt var där och jag fick vara med i deras inslag på kvällen. Dagen var lite stressig och jag fick väl inte i mig tillräckligt med mat och vatten. Men jag mådde bra trodde jag! På vägen hem i bilen kände jag att magen började värka lite, men jag tänkte det är säkert bara en fis på tvären. När jag kom hem fortsatte det att värka i magen och det var bara att gå och lägga sig. Värken avtog inte och jag mådde illa, kändes som om jag skulle kräkas. Ringde till SOS och pratade med sjuksyrran där som skickade en ambulans direkt. I ambulansen fick jag dropp och då lättade magvärken lite. Inne på akuten togs en massa prover och läkaren klämde och kände på magen. Men värken släppte mer och mer ju mer dropp jag fick i mig. Till slut skickade de hem mig efter 7 timmar på akuten. Skulle jag få ont igen var det bara att komma tillbaka.
Sally fick vara taxi och köra oss hem kl 1,00 i natt.
Idag mår jag bättre och har på läkarens inrådan struntat i att gå och jobba, vilket var tanken idag. Men det är bäst att ta det lugnt.
En liten promenad och mera mat i små portioner blir dagens uppdrag.
 
Tar det lugnt idag!

Oj vad dagararna går fort.

Hallonbåt!
Min syster är på en liten tripp på Franska Rivieran och kommer hem idag, ska hämta henne på Skavsta. Hon kommer tjata på mig om jag inte uppdaterat min blogg så det är bäst jag drar ihop nått innan hon kommer hem. Ja dagarna går fort. Nu har jag snart gått hemma och dragit i 4 veckor. Men på måndag börjar allvaret igen, förutom fredag då jag ska jobba på Öppet Hus på Gamla Anstalten. Nästa vecka blir det två dagspass och två nätter, det ska nog gå bra och gör det inte det så går jag väl hem igen.
Min kropp mår bra och kilona rasar måndagsvägningen gav resultat -12,2 kilo sedan jag började resan inför op. Kläder börjar bli lite stora men det är väl bara att köpa nya, funderar på en tur till Ullared. I veckan köpte jag nya skor och då hade mina fötter krympt fick köpa en storlek mindre, glasögonen åker ner på näsan också, så jag beställde nya igår. Men det var dags för min syn var inte så där jättebra i dom jag har nu. Provar med linser som komplement och det ska nog bli bra även om det är lite knöligt att få till det.
Poolbygget är på gång har beställt pool och den kommer på fredag, men vi kommer inte bygga upp den förrän till våren. Har bokat en trädfällare som kommer hit och tar ner alla träd på gården som står i vägen. Mina stora björkar ryker det blir massor av björkved som jag kan sälja sen. Vill inte ha en massa löv i poolen och så dom här små fjuttarna som björkarna fäller på försommaren kan man ju bli hänsynslöst sinne av, så det blir bra att bli av med dom. Det finns ju träd i kohagen som jag kan glo på om jag blir sugen.
I går var jag i Söderköping och hälsade på en kollega, trevligt och skönt med lite ombyte i vardagslunken. Lite egen tid är också jätteskönt. Till helgen får jag vara ensam från lördag morgon till söndag morgon då Micke jobbar och det kanske låter skumt men jag tycker det ska bli skönt. Då kan jag se vad jag vill på tv och ligga kvar i sängen utan dåligt samvete hur länge jag vill och gå omkring i pyjamas halva dagen.
Hej hopp så länge!
Ps Jag hoppas verkligen inte den där fåniga Anna Book vinner körslaget Ds

Tänk att hösten kan vara så vacker!

Hello!
Ja jag vet det är några dagar sedan jag skrev något här i min lilla blogg, min syster får tjata och det är inte nått gott betyg. Ska skärpa mig!
Man kan ju tro att det inte händer något i mitt liv men självklart så händer saker.
Nu har jag bara små prickar kvar på magen efter operationen hoppas att de också försvinner vartefter. För övrigt så rasar kilona och jag mår ganska bra. Kan ju äta lite roligare mat nu mosade fiskar och potatismos t.ex. Blir lätt trött men samtidigt vaknar jag svintidigt på morgonen, har blivit en ny livsstil att ligga kvar i sängen se på morgontv och dricka kaffe. I morse var det extra lyxigt då Micke kom upp med kaffet t.o.m.
Min hall som jag gnällt över ett tag är nu tapetserad, tog visserligen två dagar men jag är ju inte riktigt i form än så jag fick ta lite i taget. Huset är snett och vint så det är inte lätt att få till det heller, men som min pappa alltid brukar säga: "Ah.. dä `ä ju inga altartavle"!
Men nu har jag fått tillbaka garderoben så jag har någonstans att göra av alla kläder och annat som ligger och dräller. Nästa projekt är att göra om på kammarn. Vill ha bort den löjliga rosa tapeten jag har där. Funderar på att måla väggarna petrolgröna. Har länge haft funderingar på att göra en sänggavel av flytvirke, men nu har vi tagit bort vår gamla dörr till köket och den skulle man kanske kunna ha som sänggavel, det är en gammal trädörr med speglar dessutom är den väldigt patenterad så det kan nog bli ganska tufft. Men först allt tråkigt underarbete! Nån som är sugen att hjälpa till? Nä förstod det.
Poolbygget går framåt har nu bestämt vad som blir bäst och billigast, så nu är det bara att beställa den blir dock lite större än vad som var tänkt från början 10,1x5,5 så man kommer kunna motionssimma i den varje morgon.
I tisdags var jag en liten tripp till storstan hade tid hos optiker och funderar på att skaffa linser, får se om det funkar. Men i vilket fall som helst så är inte mina nuvarande glasögon tillräckligt bra så nya glasögon måste jag ha. Då ska man ju välja bågar suck inte lätt.
När jag ändå var i shoppingtagen så blev det ett par nya boots också och hör och häpna mina fötter har krympt ( nej jag har inte varit på fotvård) så jag fick köpa en storlek mindre.
Nu ser vi fram mot en skön helg med mycket sol!
Bonden här ute har nog fått någon typ av härdsmälta för igår släppte han ut ett gäng kossor i hagen igen. Innebär en hinder i form av grindar på vägen.

Måndag och han i badrummet har fått sitt!

Hejsan i morgondiset!
Då var det måndag och vägardag samt mätardag! Ja han i badrummet tjöt ju som vanligt när jag kom in i morse, ja ja lilla vän jag ska. Okej vad var resultatet då undrar ni så klart! Minus 11,2 kilo Jippi!!!! Så var det måttbandet runt fläskmagen, när jag skrev in mig på sjukhuset för 5 veckor sedan var måttet 120 cm runt om. Nästan närmare att hoppa över med tanke på att jag inte är så lång. Idag stannade måttbandet på 103 cm -17 cm helt otroligt. har ett snöre som jag klippte till när jag mätte 120cm det räcker gott och väl runt nu.
Jag har börjat äta lite mer fast föda nu och det känns bättre att få tugga lite, började dagen med en dl havregrynsgröt, till lunch idag blir det potatismos och gösfilé.  
Helgen har varit ganska trevlig i lördags tog jag en promenad på 1,3 km det kändes bra även om det inte gick så snabbt som innan op, men det blir bättre och bättre för var dag. Igår hade jag kvalitetstid med min syster vi tog en sväng till Mirum eller Hageby Centrum som det i folkmun mera kallas. Många asgarv och roliga komentarer vi kan verkligen få till det ibland. Loppis i parkeringshuset, en del fynd gjordes, sen köpte jag en ny topp på Gina i stl L som passar perfekt just nu, får väl se hur länge jag kan ha den. Skit samma kul med nya kläder!
Hallen är fortfarande inte tapetserad och jag har ju inte så där jätte mycket kraft än, så det får väl stå några dagar till, tråkigt vill hemskt gärna få in garderoben och få bort allt som ligger och dräller överallt.
Vad gäller historien med Nt så verkar det som om deras IQ Brödrost har avancerat till IQ kaffebryggare för nu kommer tidningen som den ska både till grannen och oss.
 
Hej Hopp Gummi.....! :-)

Tidning och ingen taggtråd i magen!

Helloooo!:-)
 
Helt fantastiskt nu har jag fått tidning i två dagar, men det på bekostnad av att inte grannen (Lennart Nordh) fick någon tidning igår. Tips av syrran skriv en lapp till tidningsbudet och förklara att han ska lägga en tidning i grannens låda, sagt och gjort och jag tror att det funkade för idag har båda fått tidning. Men man kan ju undra vilka puckon det är som sköter sånt här. Hur svårt kan det va??
Igår var jag på VC och tog bort märlorna i magen, trodde det skulle göra ont men jag kände inte ett skit. Ett av såren är lite rött så jag hoppas verkligen inte det blir någon inflammation i såret.
För övrigt mår jag ganska bra, igår mixade jag lite kräftstjärtar och la i fisksoppan det var jäkligt gott. Jag känner fortfarande ingen hunger men när jag väl äter så är det ju bra om det är lite smak på maten. Snart mycket snart får jag äta potatismos och annat mosat. Kan man mosa till en cheeseburgare tror ni?
Kilona rasar jag har inte vägt mig det ska jag ju göra på måndag, men brallorna går att dra av utan att jag knäpper upp dom och inte sitter de speciellt snyggt heller, rotar fram några mindre i gömmorna. Hittade ett par som jag inte kunnat ha på länge så nu har jag ett par brallor några dagar till. Fula men lagom stora!
Poolbygget är fortfarande inte färdig planerat, men snart kan jag nog med lite glada tillrop och hjälp smacka upp taperna i hallen. Känner mig starkare och starkare för varje dag.
 
Hej Hopp i höstdiset!
 
 

Dag 10 med 5 hål i magen och fjärde dagen utan morgontidning.!

Ilsken som ett bi i morse!
Jag har i fyra dagar krånglat med Nt för att få min tidning som helt plötsligt uteblivit sedan i måndags. Det har fungerat förut i ett och ett halv år så man kan ju undra. Jag betalar den via autogiro så det är inte det som är fel jag har inte glömt att betala. Jag har pratat med 3 olika människor på Nt som lovat varje dag att det ska funka. Men det verkar som deras kommunikation inte fungerar. Jag trodde dessutom att om man ringer ett speciellt telenr mellan kl 07-10 att tidningen uteblivit att de skulle komma ut med en tidning men det har heller inte skett. I går förklarade jag att tidningen skulle ligga i samma låda som grannens som jag dessutom namngav men de verkar helt bakom flötet eller vad det är för fel jag är ju bara en vanlig abonnent. Ja nog om detta, hoppas det ordnar sig till i morgon!!
 
I morgon får jag ta bort mälorna för hålen i magen ska bli skönt för de kliar. Jag mår för övrigt bra, lite trött och orkar inte med så mycket i stöten men jag är ju sjukskriven så jag behöver ju inte göra nått.
Mina brallor som jag tog på i morse kunde jag dra av utan att knäppa upp dom så kilona rasar, men jag har ju lovat mig själv att bara gå upp på vågen på måndagar, så jag får väl hålla mig
En annan konstig sak som hänt är att mina glasögon känns för stora, de trillar ner på näsan hela tiden. Kan jag ha blivit smalare över ögonen? Funderar på linser igen.
Måste säga att vara sjukskriven och ha ett sånt här fantastiskt väder är helt underbart.
Hej hopp i solskenet! 
 

Planerar för poolbygge!

Hej i det fina höstvädret!
Planering för poolbygget är i full gång, tanken är att poolen ska ligga framför huset en förlängning av altanen mot hagen. Nu vet jag inte vilket som blir bäst om jag har en trappa ner till poolen eller om jag ska bygga den lite högre än altanen så den blir en liten trappa upp till poolen, eller i samma höjd som det vi har nu så det blir plan yta och poolen ligger i samma höjd. Svåra beslut tacksam för tips!
Dyrt blir det i vilket fall som helst! Men vad är pengar bara en världslig sak och man lever bara en gång.
Idag hoppades jag att Inga på Nt gjort sitt arbete ordentligt så att vi får tidningen, men icke! Ingen tidning idag heller och då blir lilla Kinna förbannad i hela kroppen. Kommer de inte ut med tidningen idag så ringer jag och säger upp den.
Mitt mående är helt okej det kliar i hålen i magen men på fredag får jag ta bort mälorna som dom knipsat ihop hålen med och då hoppas jag det ska bli bättre. Jag måste säga att nu längtar jag efter lite mer fast föda det är vecka fem nu som jag bara äter blask, men på tisdag får jag äta potatismos och det kan ni ge er fasen på att jag ska. Tänker göra världens godaste potatismos, av hela två potatisar till det är jag sugen på gös och det har jag en hovleverantör på, så det är redan laddat i frysen. Visserligen får jag smula den i molekyler men smaken kommer ju finnas ändå.
Måste erkänna att häromdagen satte sötsuget in och jag var skitsugen på choklad och tänkte vad fasen en liten chokladbit kan ju smälta i munnen så blir ju den flytande, sagt och gjort men fy tusan vad det var sött inte lika gott som jag trodde så det blev bara en ruta. men då vet jag att choklad inte är min grej längre, gör väl inget.
Idag har jag tänkt att köket ska få nya gardiner och skurat golv och lite mattor har varit lite spartanskt ett tag med färgburkar verktyg och annat skräp. Men nu ska det bli stuns på hybblet.
Ha en skön dag för det tänker jag ha, med eller utan Nt.

En glad dag!

Vaknar och känner mig glad, tar mitt kaffe och slabbar i mig en hel dl fil till frukost. Micke far iväg med bilen som ska lämnas på service och samtidigt ska han tvätta hos Sally, vår lilla guldhöna som bokat tvättid till idag. Micke skulle ta tidningen på vägen igår fick vi ingen, men gjorde inget åt det. Hör och häpna ingen tidning i dag heller då naggas mitt glada humör lite i kanten. Men jag tänkte jag får väl ringa till tidningstjänst och anmäla saken. Tjoho du..... ringa dit var ingen lek en telefonsvarare hela tiden som sa: Just nu är det många som ringer försök senare "klick" Jag provade 25 gånger samma svar, tröttnade till slut. Jag hade stannat hemma för att det skulle komma ut en dam från kommun som skulle besikta vårt avlopp hon skulle vara här kl 09,00 och om hon inte hittade skulle hon ringa kl 09,45 ringde jag kommunen och frågade om hon var sjuk, men nej då hon skulle vara på väg tänkte att eftersom hon skulle ha 700kr/timme så fick hon allt pallra sig hit i tid, hoppas inte jag får betala för att hon inte har någon vettig GPS. Ja kärringen dök upp vid 09,55 och skruttade runt bland avloppsbrunnar och en massa rör som sticker upp här och där runt avloppsbrunnen, Batman var med och övervakade henne hela tiden. Jag ringer upp Micke för att få reda på vart han lagt bilderna på avloppsbygget i datorn då visar det sig att han är på väg hem gående från stan. Lilla gullhönan hade bokat tvättid den 31sept och det datumet finns ju inte så han kunde inte tvätta, men nu vet vi att det är 1,6 mil från Nygatan och ut hit. Själva besiktningen gick i alla fall bra och hon var nöjd. Faan vore väl annat vi har betalat 100 tusen för avloppet.
Nu kan man ju undra hur det är med min glada dag!
Nu är bilen servad och Micke slapp gå in till stan och hämta den jag körde honom in. Samtidigt tog vi en runda på stan och ögonshoppade lite förutom att jag tyckte maken skulle ha en ny Eau de Cologne efter mycket nosande på en massa olika bestämde jag mig för  Paco Rabanne "1Million" dyr men doftar helt underbart och det kan han väl vara värd efter dagens långpromenad. Jag har ju en glad dag!
.
 
Nu ska jag bara chilla resten av dagen med lite hummersoppa och så kaffe så klart.
Hej och Hopp i Solskenet!

RSS 2.0