Måndag

En hel vecka har redan farit iväg. men de har varit lite händelserik. Möblerat om i sovrummet bl.a fick flytta på sängen från fönstret går inte att ligga i solgasset på morgonen. Torsdag och mina små prinsessor från Söderköping kommer på besök i flera dagar. Vi har skickat flaskpost blåst såpbubblor och annat som  ätit glass och annat godis, avslutade med att hälsa på världens sötaste killingar och efter det en ridlektion med den största prinsessan. Hon är jätteduktig!
Veronica som festat runt med stora baljor Sangria i Barcelona har nog varit lite orolig för sina små älsklingar. Det har gått skitbra förutom lite skrik över en humla som virrat sig in i sovrumsfönstret, men det var bara att öppna och vips så var vi av med den faran.
För övrigt har småtjejerna varit jätte duktiga med allt.
 
Sen kom veckans höjdpunkt! Sally kom hem efter en säsong i Idre lilla blå rattade in på gården vid niotiden och jag måste erkänna tårarna rann. Jäkla unge skönt att ha henne hemma ett tag innan hon far vidare till Smögen för att jobba under sommaren. Hönsmamma? Ja faktiskt!
Nu väntar en veckas jobb, sen några dagar till i nästa vecka.
Så blir det en vecka i Spanien med maken som blir gubbe (50). Jag har fått min sommarsemester beviljad 8 sköna veckor att bara loppa sig på ska bli underbart. Storloppis i Ö husby den 6-7 juni är också klart, hoppas på att bli av med massor av bråte.
Grävaren var här igår också så nu väntar vi på offert till poolbygget.
 
Sol i hjärta sol i sinne!
 

Har inte hunnit med Blåkulla!

 
Nu har jag bara en natt kvar på denna långa arbetshelg, ska bli skönt att gå hem i morgon bitti och vara ledig resten av veckan. Ni som varit lediga hela helgen kan gott gå och jobba!
 
Veckan framför mig blir ganska lugn, förutom på torsdag och hela helgen då jag ska få ha hand om mina små prinsessor Havanna och Lithea då hennes föräldrar åker på en liten tripp. Hoppas på ett kanonväder så vi kan grilla och äta glass och ha det mysigt.
 
För övrigt är här mycket pyssel på tomten och i vårt gästhus som är belamrat med en jäkla massa bråte. Den ena sidan som vi röjde ut förra sommaren är skaplig och där behövs bara en rejäl städning sedan är det klart för eventuella nattgäster. Men...... sen har vi ett rum till som ska göras i ordning och där finns allt mellan himmel och jord. Lite kul är det för man hittar saker som man glömt att man har, eller undrar varför man har. Ja ja vi ska nog få stuns på det rummet också, har farfars gamla sängar där som jag längtar efter att få sätta upp och bädda till med spetslakan och duntäcken, det kommer bli jättemysigt när det väl är klart.
Gräsklipparen har redan varit ute på sin premiärtur och det är snart dags igen. En härlig tid vi går till mötes.
Vad gäller min vikt så är den oförändrad står stilla just nu, min syster undrade om jag hade kvar mitt träningskort och det har jag.
 
Angående festen till sommaren kan vara så att vi får byta datum. Har tagit mig en funderare på om man vågar ha festen på tomten beroende på vädret, det kan ju vara en dag då det blåser och spöregnar, så vi letar lokal och har Bråborg som alternativ. Kruxet med den lokalen är att den är upptagen det datum 12 juli då vi tänkt ha vår fest så det får bli helgen innan eller efter. Återkommer med inbjudan till berörda vartefter!
Nu ska jag gå och lägga mig några timmar och vila upp mig lite inför min sista arbetsnatt för den här veckan.
 
 
Ha det bäst i solen och bränn er inte på näsan.
 

Bekännelser

Eftersom vikt och eventuell träning är viktigt för mina läsare så är det så här: Vågen visade idag 71,1 kilo vilket är en minskning sedan den 2 sept 2013 på 29,1 kilo. Tänkte plocka fram min brudklänning och prova den, tror faktiskt att jag kommer i den nu. Så det där med träning inte så bra har inte haft någon lust på flera veckor. Onödigt med träningskort kanske, men jag kanske får lust snart igen.
Jag mår bra och äter i stort sett vad jag vill utan problem, dock inte så mycket varje gång men desto oftare.
Min garderob börjar bli ganska minimal har inte mycket som jag kan ha utan att det hänger som en säck över kroppen.
Igår fick jag prova min nya bikini kunde ligga i solen i flera timmar, underbart!
 
Just nu har jag fullt upp med att planera vår tomt, gräset har växt så snart måste grästraktorn ut på promenad, gästrummet ska städas och ställas i ordning ifall det kommer någon som vill sova över. Gästrum nummer två ska fixas och loppiskartonger gås igenom. Alltså jag har inte tid att träna!
I morgon kommer snickaren och fixar fönstret som blev förstört vid inbrottet. Runt inbrottet och det pappersarbete som det medfört så är väl det snart klart bara jag får en uppdaterad polisanmälan. Sedan börjar matchen med försäkringsbolaget.
 
Blir det inte regn i kväll så kommer det grillas på torpet och så tänker jag ta ett par glas vin. Min påskhelg kommer firas på arbetet så jag tar och festar på lite i förväg tänkte jag.
 
Glad Påsk!
Vi ses på Blåkulla!
Kvasten, katten och kaffepannan är laddade.
 

Inget att berätta!

Hello!
Nu börjar jag bli trött på att skriva i bloggen, man får inte skriva om att man ska bygga pool inte att man ska åka på semester eller vad det är för väder.
Så idag skriver jag att jag ska äta makaroner och falukorv till middag.
Så nu var det klart!

Blött idag!

Hello Hello!!
 
Vilket skitväder regn regn regn! Ösregn och långhårig katt inte så bra kombi, speciellt inte när de kommer in och promt ska ligga på bordet.
Hoppas på bättre väder mot helgen.
Men jag ska inte klaga jag var ledig hela förra veckan då det var fint väder.
Veckan avslutades med en supermatch på Himpa och jag fick krama min favorit nr 13 Henrik Bankelius jättesöt och duktig pojke.
 
Eftersom det regnar får man sitta inne och planera trädgården fick en kanonide via FB idag.

Jag tror jag ska kontakta däckfirman och höra om jag kan få lite gamla utnötta däck, tycker detta är jättefint. Måla och bygga är ju inget problem frågan är bara var i trädgården jag ska ha den. Dom små tupparna kommer jag byta ut mot små grodor tror jag.
 
Jag har lovat för länge sedan en bild på hur jag ser ut idag efter att 28 kilo lättat från min kropp här kommer den.
 
Brallorna är storlek 42 tidigare hade jag ca:storlek 50 Hela garderoben måste bytas ut, men det är bara kul. Att jag blundar på bilden beror på solen. Hade ingen annan bild just nu.
I helgen hade grannarna lagt ut strömmingsnät och fått upp en massa strömming och naturligtvis delar de med sig. Potatismos och strömmingsflundra blev det till middag sedan ville min syster ha lite inlagd strömming och det fixade jag lätt. Jag hoppas hon blev nöjd och glad.
Nu får jag nog ge mig ut i regnet ändå. En snabbis till stan och sedan hem och vila inför veckans arbete.
Ha det bäst i ösregnet!

Ledigt!

Hejhopp!
 
Jag förstår att många av mina läsare undrar hur jag mår efter söndagens chock. Jo det är skapligt och snart har vi nog fått ordning överallt. Det har varit mycket att tvätta och städa dels efter inkräktarna och sedan polisens svarta pulver som finns överallt efter den tekniska undersökningen.
Vårt hem var avspärrat i ett dygn och vi fick inte komma in i huset innan polisen gjort sin tekniska undersökning. Som tur är har vi fantastiska vänner som lånade ut sitt hem till oss. Jättestort Tack till dom!
Känslan att någon varit inne i vårt hem och rotat runt är mycket obehaglig och ångesten kommer över mig rätt som det är. Kommer nog kännas nästa gång jag kommer hem efter ett nattpass.
Härom natten sov jag ensam och jag hade kofoten bredvid mig vid sängen. Jag har aldrig tidigare varit mörkrädd här ute, men jag hoppas att det går över. Har ju starka manliga grannar i närheten i värsta fall!
Nu har vi bara försäkringsbolagets papper att fylla i. Vi har blivit av med en hel del bland annat pengarna som vi lyckats få ihop i vårt tipsbolag och så våra sparpengar som vi hade i en stor kruka. Värst är ett guldkors som jag en gång fått av Veronicas pappa och som hon paxat att få, förstår inte varför hon inte fått det innan. Det går ju aldrig att ersätta.
 
Veckans höjdpunkter är ändå Hästen hockey som lyckats ta sig upp i allsvenskan. Idag blir det festligt att gå till Himpan för att se grabbarna spela av sista matchen som inte har någon som helst betydelse bara en stor ära. Matcherna mot Malmö blir intressanta vem ska Micke hålla på. Vi får troligen sitta på varsitt håll på dom matcherna.
 
Vad gäller min kropp och vikten så går det fortfarande neråt. Snart minus 30 kilo.
 
 

RSS 2.0