Man behöver inte vattna iallafall.

Hejsan!
Hur länge ska det hålla på att vara sånt här skitväder? Jag har ju massor av projekt på gång, men då får det inte regna.
Just nu håller vi på att bygga staket runt altanen så ingen går och drullar ner. Ett gediget arbete av LT och han är som vanligt superduktig och det blir riktigt stabilt och bra, tänk vad mycket belysning och annat kul jag kan hänga på räcket.
Som jag sa tidigare har jag massor av idèer på grejor jag vill göra t.ex måla om en byrå och så den här gamla spisen som jag tänkte göra något kul av.
Idag har jag varit på Loppisen och plockat lite bland våra saker, det finns hur mycket saker som helst från soffor,till sängar, byråar, golfset, kläder till stora och små, skåp och massor av annat. Dessutom är allt jättebilligt!
Nu får alla som håller på med regndans ta och ändra till soldans i några dagar.

Regnet det bara öste ner

Hejsan!
Ja då var midsommaraftonen avklarad, regnet öste ner det har väl ingen missat. Men vi firade ändå med sill och tillbehör som sig bör. Firandet på märren var ändå i full gång med lotterier, dans kring midsommarstången och glada skratt. Jag lyckades vinna fyra vinster i år. En fasadflagga, ett halv kilo kaffe, en solcellsbelysning och ett paraply som är rött och passar till min smartaste midsommarinvestering någonsin. se bild nedan.
             Årets tårta var jättegod men onödigt stor kanske halva kvar, är det någon som är sugen så kom hit.
Men nu ser vi fram mot en skön sommar med många soldagar och mycket bad. Jag har snart fått ordning på poolen nu väntar vi bara på värmen. Idag ser det ändå ganska bra ut. Så hoppet består min semester börjar ju inte på riktigt förrän på måndag.
Loppisen i Ö Husby kvarn kommer vara öppen minst en dag i veckan hela sommaren.

Provade nya grillen

Hello!
Igår var en helt fantastisk dag solen gassade och det var ingen blåst. Helt underbart och vi var lediga hela dagen. Vi fick mycket gjort, städade i gäststugan, plockade bland en massa saker som Sally dumpat av i väntan på ny flytt till hösten. Sorterat och magasinerat på ett och samma ställe på vinden, känns bra.
Men vad mycket roliga saker man hittar när man rotar runt på vinden, igår hittade jag en kyrka hemmabygge gjord av Mickes morfar, en typ av juldekoration. När man öppnade taket hade Micke som liten satt dit en massa figurer som för honom betyder kyrka. Han hade limmat dit ett brudpar som var gjorda två plastmöss som bröllopsgäst en anka en hockeyspelare en räv som spelar fiol och så en krubba med Jesusbarnet längst fram. Även kyrkklocka finns. Ett gott skratt och så en överenskommelse med Zara att hon ska ta hand om det. Detta måste bevaras i släkten.
Fick en extra dag ledigt, var också ett plus och gav energi. Poolen är snart fylld med vatten så vi kan dra igång reningen och fylla på med en massa kemikalier så vattnet blir klart och badbart, just nu 19 grader, lite kallt kanske än så länge, men det går sakta uppåt.
Vårt stora parasoll har gått åt pipan det har blåst omkull och knäckts på mitten, så det blir returpunkten för det, men jag tror vi haft det i minst 10 år så det har väl gjort sitt. Vi fyndade en paviljong på Rusta som vi investerade i den kommer bultas fast i altangolvet efter konsten alla regler.
När vi gjort allt detta dagsverke bestämde vi oss för att prova nya grillen, det blev kanonbra. Tzatsiki, grillad fläskfile, grekisk sallad och så min hemgjorda chutney, som för övrigt finns att köpa på loppisen från och med lördag. Den är även god till mögelost och kex.
I natt vaknade jag av att jag haft en konstig dröm, hade drömt att Leifa Tages Emma kom och sa till mig att Sally kommit hem och låg i gäststugan och grät. Var tvungen att sms:a henne i morse för att kolla att allt var bra. Hon var helt ok.
Idag fortsätter städning av gäststugan och blir det lite bättre sol, just nu lite disigt, blir det en timme i solstolen.
Ha en bra dag!
 

Tröst!

Hello!
Gårdagens blåst ställde ju till det i växthuset, men efter mycket styr och silvertejp fick vi ihop det igen och inga växter var skadade.
Nu kan det fortsätta att växa och frodas.
Men jag måste erkänna jag var inte glad igår när jag fick se bedrövelsen. Som tröst köpte vi en ny grill som är så pass stadig att den omöjligt kan blåsa bort.
Det tog visserligen 2 timmar att skruva ihop den men det var det värt, nu ska vi bara provgrilla kanske i morgon, om det är väder för det.
Nu till något annat kommer ni ihåg när jag såg ut så här!
När jag ser den här bilden tror jag knappt att det är sant. Är detta jag? Jag mår efter att ha tappat ca 40 kilo toppen och har inte haft några som helst problem efter operationen. Har du 40-50 kilo för mycket som du bär på lyd mitt råd sök hjälp och få ett nytt liv.

Är så trött på att det blåser hela tiden

Fy vad jag blir ledsen hela plast överdraget på mitt fina växthus har blåst av och ännu har jag inte kollat om det går att rädda. Idag skulle jag ju ha en lugn och slapp dag men det ser ut som om jag får lite att pyssla med.
Men en sak är säker att till nästa år blir det en annan konstruktion som är stadigare och som inte kan blåsa iväg om jag så ska gjuta fast det flera meter ner i jorden.

En vecka med dålig sömn!

Hello!
Ibland får man offra sig, den här veckan som gått har det varit full fart. Jobbat på nätterna och sovit för lite om dagarna så nu känner jag mig helt groggy.
Vet inte men jag har alltid häcken full av måsten, känns det som. Ska bli skönt med semester bara en vecka drygt kvar får jag som jag vill har jag bara fyra nattpass att klara av innan.
Veckan har varit väldigt givande även om jag är trött just nu, har fått massor av fina saker som jag kan kränga på loppisen som är i full gång, vi provade att ha lite extra öppet i fredags eftermiddag, men det var kanske inte så bra ännu lite för tidigt kanske, men med erfarenhet från förra sommaren så brukar fredagskvällen vara givande så det kommer nog igång.
Fredagskvällen var inte slut med det jag har beställt en resa till Puttgarden och halv nio gick bussen, vi var inte så många som ville utnyttja denna fantastiska möjlighet att fylla på barskåpen till sommaren. Men hur eller hur så var det ju bara ett plus, gott om plats i bussen och alla var lugna och städade. Förra gången jag åkte var det en herre som var väldigt förfriskad under hela resan och när han gick av eller ramlade rättare sagt av i Linköping stöp så illa att vi fick ringa ambulans. Roligast var att hans fru mötte honom hon sket fullständigt i honom som låg där avtuppad och blodig, hon tog spriten han köpt och drog. Men den här resan var det inget sånt.
Väl framme på pråmen var det bara att ta en vagn och sondera runt i två timmar, måste säga att deras sortiment är helt otroligt en hel våning med vin,  en våning med sprit och där finns allt hittar du inte din favoritwhisky där till ett fantastiskt billigt pris så är det konstigt. Ölavdelningen som är lika stor är också fantastisk. Jag lyckades fylla en vagn som kostade 4,500 att lösa ut i alla fall, men då klarar vi oss ett tag. Vissa whiskysorter sparar jag på så det blir inte att jag kommer öppna. Kl 8,00 var alla färdighandlade och vi rullar hemåt igen landade i Norrköping kl 17,45. Mycket smidigt även om jag är trött som bara den, några stunder sover man på bussen, men det blir ju inte samma sak som i min sköna säng. Väl hemma blev det inte många knop gjorda Micke hade förberett grillen och fixade lite käk sen somnade jag framför tv,n. Idag känner jag mig bakis trots att jag bara smakade på en sort av vinet jag inhandlat igår.
 
Idag ska jag bara ta det lugnt och njuta av solen som lyser från en blåsig himmel!
 
 
  

Men var är sommaren???

Gnäll gnäll gnäll!!!!
Inte så konstigt att det gnälls hela tiden om vädret för nu är jag också trött på det här skitvädret. Regnar det inte och är snorkallt så blåser det halv storm. Inte ens i växthuset verkar det vara varmt allt står stilla just nu. Men de där svarta slemmiga sakerna som krälar omkring i gräsmattan verkar inte bry sig, idag har jag dräpt en fem sex stycken. Tur att jag ska åka till Puttgarden och köpa pilsner i helgen så jag har till alla fällor jag tänker sätta ut.
Poolen är det ju ingen brådska med heller ingen värme i vattnet ännu, kollade igår 16 grader, inbjuder inte till bad precis. Men, men jag tror att om en vecka så vänder det och blir en kanon sommar.
Våra små katter Banke och Kisa börjar bli könsmogna, tycker att de är ovanligt skrikiga och rullar sig på golvet. Dags för veterinär besök, annars får jag snart ett gäng katter till.
Vår katt på jobbet är kidnappad så jag kan ju ta med en ny dit i så fall och blir det en röd kattunge i kullen så är den tingad av kollega :-). Men som sagt jag får försöka förhindra detta med en sterilisering av de små damerna. Måste passa med tid bara.
Loppisen är i full gång extra öppet på fredag eftermiddag och så på lördag så klart! Vi har massor av fina billiga saker bara att komma och fynda.
 
Hej hopp så länge
 

RSS 2.0