Jag mår ganska bra!


Hellooooo!
Nu har det snart gått en vecka sedan operationen och jag mår bara bättre och bättre. I helgen har allt börjat funka magen är lite öm men det är överkomligt, Jag kan ju inte ta några krumsprång direkt, men det känns ändå drägligt. Micke har målat och stått i så hallen ser jättefärdig ut för tapetsering, men jag får vänta ska nog inte ge mig på det än.
Micke skulle bli galen om jag gav mig på att tapetsera nu, han är livrädd för att jag ska klanta till det med allt jag gör. Han får ju tyvärr vatten på sin kvarn då jag glömmer sprutor och mediciner. Idag när jag öppnade datorn låg en stor komihåg lapp i den, han är då för söt.
I lördags ringde min granne på Trollebo och behövde hjälp med en fiskleverans till Fiskmagasinet i stan, hade missat de transporter som fanns innan och själv var han inte körbar, Men jag får ju inte dricka nått än så köra kunde jag. Så jag hjälpte honom ( bra att ha en upp ifall jag själv behöver hjälp nån dag) kunde inte låta Henka på Fiskmagasinet vara utan rökta räkor och musslor de doftade himmelskt, men jag kunde ju inte smaka får vänta några veckor till. Micke provade och han garanterade att det smakade lika gott som det doftade, så Thomas på Trollebo kan vara lugn det här har han inte gjort för sista gången.
Fisktransporten gick bra förutom att bilen luktar lite rökt fisk, men det går väl bort.
Gårdagen som var en fantastisk höstdag tog jag min första promenad med runkeepern det blev inget lysande tidsresultat men jag gick en kilometer i sakta mak bilden ovan visar hur fint det är på mina promenader utmed Märrudden.
Ja så var det Måndag och han inne i badrummet ( badrumsvågen) skriker i högan sky när jag kliver in okej jag fuskade i går, men resultatet efter 4 veckor på soppor och efter operation är minus 10 kilo. Jippi!!
Ska bli spännande att se vad som hänt om 8 veckor men självklart kommer jag väga mig och rapportera varje måndag.
Idag ska jag masa mig in till stan och lämna läkarintyg samt kolla på en höstjacka, men det kan ju vara svårt med storleken. Tänk om jag hittar en som jag bara älskar och så kan jag inte ha den om några månader. Får väl ta en som jag bara kommer gilla ett tag.
Annars har vi det ganska bra Batman och jag som tagit husses plats när han jobbar.
Tjolahopp i höstlöven!

Dag tre med 5 hål i magen!

God Morgon!
I natt har jag varit helt ensam hemma och det har gått jättebra, Micke tror ju att jag ska ramla ner för trappan och slå ihjäl mig men vad fasen jag klarar mig, eller nått annat tokigt. Men jag har ju grannar som jag kan höra av mig till om det skulle vara någonting, Frida, Luppan Thomas, Lennart, Lisa och Tobbe så jag är trygg här hemma när han jobbar. Har jag redan slagit ihjäl mig så är det ju inget mer att göra så vad fasen.
Idag mår jag faktiskt bättre har inte tagit någon värktablett sedan igår, blir ju så dizzy av dom. Ska se om jag klarar hela dagen utan om det går.
Men jag är ju hopplös på att glömma saker igår glömde jag ta sprutan men jag tryckte in den nu på morgonen så höll jag på att glömma ta magmedicinen också. Det här med piller som man måste ta är ju inte riktigt min grej får väl skaffa nån signal i telefonen som talar om att nu är det dags. Det är samma sak med maten jag tycker inte jag gör annat än äter sex ggr om dagen ska jag sleva in flytande föda med tesked, fil, proviva, soppa(kör med Kelda) drickyouhurt och så vatten 1 och en halv liter om dagen.
Sen är det ju det här att man inte får göra någonting det är frusterande. Ser hur mycket som helst jag skulle kunna göra och jag har ju inte så mycket kraft så det är väl tur egentligen. Jag ska ju ta det lugnt, det är väl det som är svårast. Ni undrar säkert om jag tappar någon vikt? Jag har inte kollat sedan operationsdagen tänker stålsätta mig och bara gå upp på vågen på måndagar, så man får nått rejält att gå på men hittills har jag gått ner 9 kilo sedan jag började fasta för snart 4 veckor sedan. Tappar jag 9 kilo i månaden så blir jag jäkligt mager till jul och då kanske man klarar sig från slakten.
Nu ska jag börja sleva in mitt första mål för dagen.
Tjingeling i höstkylan!

Dag två med 5 hål i magen.

Idag har jag inte riktigt lika ont och känner mig inte lika ämlig som igår. Jag har kunnat sova hela natten och det gör väl sitt till. Jag tar de tabletter som jag fick med mig hem från sjukhuset och då blir man en kul typ, har ont men skiter i det liksom.
Jag har satt maken på att städa övervåningen så jag kan sitta där som en diva och blippa på tv kanalerna hela dagarna om jag vill. Han sliter som ett djur hör jag.
Jag skulle vilja göra en massa saker men får väl inse att det får vänta, typ tapetsera och måla i hallen och lite sånt kul, men jag får väl hålla mig till att virka eller nått.
Jag ska i alla fall följa med till stan och köpa mig en ny kaffebryggare för den gamla la av i morse och så kan vi inte ha det då blir jag ju folkilsken.
Detta är min dagliga outfit ganska skönt faktiskt får väl se när den ramlar kanske om några månader.

Då har jag kommit så här långt!

Fem hål i magen!
Nu är operationen klar och det har gått jättebra. Måste säga att Aleris i Motala är ett jättetrevligt sjukhus, trevlig personal och fräscha lokaler.
Jag kom dit vid 11,30 och fick vänta en liten stund, men när jag väl blev omhändertagen gick allt på löpande band på med särk och långa strumpor upp till låren in i operationssalen, en nål sattes i min hand och sen fick jag inandas något som gjorde att jag inte minns mer. Då var klockan ca12,15.
Klockan 14,20 stod någon bredvid och ropade mitt namn jag vaknade till och tyckte att det var konstigt kan det redan vara klart! Det var klart!
Jag fick en liten stund på mig att vakna till, fick lite syrgas sen var det bara att sätta sig på sängkanten och resa sig upp, sagt och gjort lätt som en plätt stod jag upp och det snurrade inte ens till i huvudet, jag kände mig kanonpigg. Men det visade sig lite senare att det var bara just då för resten av kvällen sov jag i omgångar och var dödstrött. Ville ha kaffe men se det gick inte, okej inget kaffe inget snus bara att köpa läget. Natten var hur lugn som helst jag sov i omgångar drack en slurk vatten då och då för jag var så torr i munnen att jag knappt kunde prata.
Vaknar på morgonen och känner mig ganska pigg efter frukost som bestod av 1 dl filmjölk och ett glas vatten fick jag äntligen en liten slurk kaffe som var himmelsk. Så då åkte snuset in och det kändes helt okej. Förmiddagen gick åt till att duscha och klä på sig och samtal med läkarna som dessutom var två 8-poängare, de berättade om min operation och att allt inuti såg bra ut inte så mycket fett trots allt att tränga sig igenom och min lever var helt okej. (trots sommarens våta leverne)
Ja så det var bara att vänta på fram till lunch då läkarna ville ha ett gruppsamtal med oss alla 6 som de opererat igår. Sen var det bara att packa ihop och få lite värktabletter samt 9 sprutor som jag ska trycka i mig själv för att motverka blodpropp. Nu är jag hemma och det är skönt att ligga i sin egen säng igen. Jag får bara äta flytande föda nu i två veckor och då inga stora portioner 1-1/2 dl åt gången. I morgon tror jag att jag kan ta en liten skogspromenad med min runkeeper. För övrigt får jag ta det lugnt ett tag är sjukskriven i tre veckor.
 

En dag kvar!

Nu har det gått tre veckor sedan jag började fasta inför operationen, det har gått över förväntan bra. Visserligen blir man sugen på en massa saker, men jag vet ju att detta är bara nu som jag måste leva så här, de kilo jag tappar nu kommer aldrig mer tillbaka.
Jag har klarat mig jättebra på 600-800 kalorier/dag och dessutom har jag rört på mig mer än vad jag gjort på länge och ju lättare man blir desto bättre flås får man. Härlig känsla!
Idag har jag massor av förberedelser framför mig ska skrubba mig, ta bort nagellack och sova i rena lakan i natt. Värsta kommer bli att i morgon får jag inte dricka kaffe och inte snusa det kan bli lite jobbigt. Men vad fasen lite skit får man ta.
Huset är färdigrenoverat nu på ett tag förutom färg och tapet inomhus, men inget sågspån nu på ett tag. Så nu är det bara att rusta för vinter och myspys inomhus.
 
Hej svejs så länge!
Hörs på onsdag hoppas jag.

Retro!!

Hittade den här gamla tapeten på vinden! Kommer nog passa i hallen.

Dagarna går!

Nu har jag bara fyra dagar kvar till dagen då ingreppet i min tjocka mage ska ske. Lite pirrigt, men det ska bli så skönt att få det gjort och börja i en ny fas, för nu är jag så trött på dessa soppor som jag slurpat i mig i tre veckor snart.
Kilona har rasat och det känns underbart, mina arbetsbrallor känns lite stora men än ramlar de inte av, i min B-H får jag knipsa in ett hack på så visst händer det saker. Tänkte sist när jag tvättade många av mina sommarkläder, att de här kan jag väl inte ha nästa sommar, det får bli en helt ny garderob. Men för övrigt mår jag bra förutom att när man inte äter någon fast föda så får man så äcklig andedräkt och jag har sagt till alla som jag pratar med att säga till mig, så jag kan göra nått åt det.
Här i huset händer saker också, nya täta fönster på nedervåningen ser fint ut än så länge, blir kanon när det blir klart. Visserligen krävs här en storstädning när allt är klart.
Mitt nya projekt bygga pool går framåt har begärt offert från två poolbyggare får se när de kommer och om grävningen börjar nu i höst eller om jag ska vänta till våren. Men det bästa vore ju om den var klar till våren så min super snickare kunde börja bygga soldäck då.
Varma höstkramar!
 

En skön helg

Fredag och jag provade att äta lite, så det blev lite lax och kokt potatis i små smulor resten av dagen åt jag dessa underbara soppor.
Så lördag Party Party!! Dagens meny bestod av soppor och så på kvällen på Igges 50-årsfest har jag ju sagt hela tiden att jag ska äta, min fantastiska syster hade gjort en buffé där man kunde äta det som inte var så fett och jag åt ganska mycket sallad och magert kött kyckling och rostbiff, det var himmelskt gott, lite rödtjut till så klart. Kaffe och en liten bit gräddtårta och så lite Laphroaig som är min favorit whisky. Försökte även få lite stilpoäng på musiktävlingen genom att dansa på bordet, då kan ni ju tänka er vilken nivå det var på. Rocken Roll Läge!!
Igår mådde jag väl inte så där toppen men det var det värt. Dagen blev en släpardag en tur intill Östkattens utställning där man bara blir hur impad som helst av alla underbara katter. En eftermiddagslur och sen tv till resten av kvällen och jag fastar igen.
Nu är det fasta som gäller ända till på tisdag då operationen ska ske.
Den här var inte lätt att få på bild, men hon var pigg och glad.

Festklar kom ihåg hur jag ser ut nu.
Sally festglad, men trött.
Gosar lite med dotter.
Min stora dotter var också på festhumör, men körde bil så hon fick dricka läsk.

Vi hade trevligt!
Mina tjejer!
Vår minsta lilla tjej tyckte nog det var lite stökigt.
 

Här händer det saker!

Efter att jag jobbat natt och sovit halva dan, väl uppe lite vinglig i huvudet. Vad har hänt? Jo nytt golv i hallen golvvärmen inkopplad och en del golv och fönsterlister på plats. Supernöjd det ser riktigt bra ut och så vet jag ju att i vinter kommer golvet inte vara lika kallt som förra året, då kunde jag åkt skridskor i hallen om jag hällt ut en hink vatten.
Nu har jag bara lite målarjobb kvar att göra, men där är ett litet dilemma. Vilken färg ska man välja? Hm.... får fundera ett tag på det.
I morgon kommer de nya fönstren, ska bli skönt att få ett nytt köksfönster som till hälften sedan i julas då Micke låste sig ute bestått av en skiva.
 
Efter att ha utfodrat snickaren med lite mat och förvissat mig om att inte Batman var i närheten, drar jag på mig lite sköna kläder startar min nya App Runkeeper och går iväg upp till brevlådan och tillbaka 2,8 kilometer. Är stolt över mig själv faktiskt. Vågen får man ju inte stå på varje dag men vem kan låta bli 2 hekto kvar till operationsvikt.
 
50-års fest på lördag! Vad ska jag ta på mig? Haha det löste sig har ett par brallor som jag inte kunnat ha på ett tag som jag provade och de sitter perfekt. Ganska onödigt att köpa nått nytt just nu, det kommer ju bli för stort så småningom, inte för att jag brukar vara så smart så jag inte köper kläder till bara ett tillfälle det har nog tyvärr hänt några gånger.
Nu är det bara att bita i det sura äpplet och göra sig klar för nattpass.
 
Tjingeling!!
 

Så här vill jag inte se ut nästa sommar

 

Glöm hur jag ser ut nu.

Nu har jag uppnått min operationsmålvikt så glöm hur jag ser ut här. De kilo jag tappar nu kommer aldrig mer att komma tillbaka. Känns underbart!!
 

Ingen bra början!

Idag har jag haft utbildning på vårt nya radiosystem på jobbet, det började med att jag försov mig vaknade kl 8,40 och skulle börja kl 9,00 på Skenäs. Dessutom höll jag på att krocka med snickaren i dörren utan kläder, har hänt en gång tidigare och det vill jag inte ska hända igen. Jag lyckades springa upp på övervåningen och få på mig en särk. Så där blev han blåst! Han har så jäkla roligt åt den gången innan då jag öppnade för att släppa ut katten och inte hade hört att han kommit, så där stod han utanför dörren och jag innanför i bara trosor. Pinsamt!! Det var en liten parantes. I morse tänkte att jag får ingen tid tillbaka så varför stressa jag hann både duscha och dricka kaffe, prata skit med snickaren och ändå var jag bara en halvtimme sen.
 
Dagen har varit lärorik nu är jag fullfjädrad Rakel användare, lite kul faktiskt.
Det är inte så kul att ta lunch däremot, då alla slabbar i sig sina matlådor och jag slurpar i mig en smoothie på två röda. Men man får ju offra sig, faktum är att det inte är så jobbigt ändå, jag gör ju detta för en god sak så
" what a fuck!!"
Dagen har flutit på och jag känner ingen direkt hunger. Dag 9 utan mat, däremot så känns mina brallor större och större för varje dag. I morgon ska jag riva fram ett par brallor som jag köpt för ett tag sen som jag tänkte använda på lördag på Igges 50-års fest blir spännande om de sitter bra. På lördag tänker jag parta loss med andra ord.
Nu är det hög tid att krypa ner i kojan under täcket, så jag orkar gå min utstakade morgonpromenad.
 
Tjolahopp i lingonskogen!!

Frestelser i badrummet.

Ibland utmanas jag till frestelser som man inte kan stå emot. Jag kommer in i badrummet tar av alla kläder för att ta en dusch. Där står den och lockar kom, kom och ta mig, man kan ju inte låta bli att bli lite sugen. Så vad fasen jag kliver på och whoow vilken tillfredställelse. Härlig känsla, han är för goo nu min "Badrumsvåg"!!

Det går faktiskt riktigt bra!!

Nu har jag levt på soppor, vatten, kaffe och the i 7 dagar och det går faktiskt riktigt bra. Jag vet ju att de kilo jag tappar nu är för evigt. Igår vägde jag mig och då visade vågen att jag bara har 1,3 kilo kvar till rekommenderad operationsvikt, då har jag 16 dagar kvar till operation. Så det här ska nog gå bra. Brallorna sitter lite lösare och jag känner mig lite piggare, har till och med varit ute på promenader funkar bättre och bättre
Några kilo till och jag kommer känna mig både vacker och sexig.
Jag har även lagat mat till både make och hantverkare här i veckan och det kan ju tyckas märkligt men jag tycker det är helt okej. De har varit nöjda trots att jag inte kan smaka på såser och krydda därefter, men jag kör på min intuition och det har funkat de har smaskat i sig med god aptit.
Nu ska jag fortsätta att fasta i fem dagar till, men på lördag ska jag ta ett litet brake för då ska jag gå på 50-års fest då tänker jag äta lite. Men söndag och fram till operationen den 24 september blir det soppor igen.
Hej och Hå!! 

Tre dagar utan problem

Nu har jag varit utan mat i tre dagar, hör och häpna det har gått bra. Känner mig lite seg ibland men det avhjälps med vatten. Jag har även tagit en promenad i snabb takt upp till stora vägen ca 1 kilometer, ha ha kanske ni tänker men det är bra gjort för att vara jag.
Har fått tid för operation den 24 sept kl 11.30 i Motala.

Ett Dygn!!

Nu har jag varit utan riktig mat i ett dygn och det känns ganska bra trots allt. Jag har nog säkert gått ner nått hekto,ha ha!! Glömde väga mig igår morse får göra det nu så jag kan se nått resultat i slutet på veckan.
Har jobbat natt så nu får jag sova bort halva dagen idag så det här ska nog gå bra.

Första svältardagen

Hade tänkt få sova lite längre idag, tjohooo det gick väl så där. Kl 10 ringer snickaren och undrar var jag är, han blev något snopen när jag tittade ut ur gäststugan och frågade vad han ville.
I vilket fall som helst så var det ju slutsovet han ville ha kaffe och moraliskt stöd.
Jag började dagen med en fruktsmoothie vid halv elva, sedan drog jag i mig en till vid tretiden och jag mår bra än så länge.
Har hjälpt snickaren att tömma hela hallgolvet på gammal sågspån som låg under golvplanken.
Nu är ser mitt hem ut som ett dammigt spökslott och nu måste jag duscha av mig dammet som sitter långt in i öronen, för att åka på jobb.
Vad gäller hunger så är ju det bara en känsla så det här ska nog gå bra.

Frossarhelgen

Ja detta skulle då bli min sista frossar helg. Fredagen skulle jag äta lunch i matsalen på Skenäs, vet inte vad mattanterna var på för humör men det var det absolut sämsta jag ätit på länge det skulle vara panerad fisk med kall sås. Jag vet inte vad de panerat för gummibitar, det gick inte att äta fick ta ett par knäckemackor i stället.
Fredagar på Skenäs innebär fredagsfika. Oj äppelkaka med vaniljsås, det kan ju vara gott. Tjoho du! även det hade de misslyckats med i köket.  Jag hoppas att alla tre fick sig ett skott i råttan när de kom hem för annars kommer den kommande veckan att bli katastrof och fångarna kommer göra upplopp.
Väl hemma skulle vi grilla och dricka vin, jag hade tidigare i veckan köpt en nötytterfile som jag tyckte såg okej ut. Jag fixade en specialmarinad och badade köttet. Allt såg helt ok när jag la det på grillen, men ack vad jag bedrog mig köttet var segt som faan och gick inte att tugga det fick bli pommes kryddsmör och tomat och mozarellasallad, inget kött.
Lördag frukost stekt ägg på en macka kan inte bli misslyckat det blev det inte heller, till kvällen skulle vi äta kräftor. Min brödrost gick sönder sist vi åt kräftor så vi for till stan för att köpa en ny. När vi ändå var ute och for så tog vi en tur till Söderköpings Gästabud tänkte att lunch kan vi kanske ta i nått av de matställen som tillfälligt sats upp. Sagt och gjort vi köpte någon vildsvinskebab som var helt okej men man kanske skulle kryddat lite mer, dessutom var den dyr.
Väl hemma igen och det blev dags för kräftorna stenhårda smaklösa och inte alls vad jag hade tänkt mig, tur att jag fick skölja ner dom med öl och snaps.
Idag har jag varit i stan och lånat Sallys tvättstuga så till lunch blev det ett päron och en Nutrilette smoothie. Nu har jag lagat middag och vi har ätit jätteräkor som jag steker och blandar med pesto och massor av vitlök till det pasta och vitlöksbröd himmelskt!!
Så det var min sista frossarhelg som i alla fall slutade på ett bra sätt. I morgon blir det bara matersättning i form av smoothies och vanligt vatten så kommer min meny att se ut fram till operationen.

RSS 2.0